Striding into the Wind

Wei Shujun, Kiina

野马分鬃, 2020, 126 min, K12

Nuorimies Kun opiskelee elokuva-alaa ja viettää mieluummin päivänsä hortoilemalla ympäriinsä ja yrittämällä seurustelusuhdetta Zhin kanssa kuin opiskelemalla ahkerasti. Kun ja hänen opiskelutoverinsa eivät paljoa piittaa turhiksi kokemistaan tunneista, vaikka Kunin haaveena onkin indieohjaajan ura. Sitä hän yrittää opetella avustajana elokuvakuvauksissa. Yhteiskunnan säännöt eivät Kunia juuri kiinnosta ja kun hänelle myydään autonromu idealla että sillä voi ajella vapaana Mongolian aroilla, tarttuu autokortiton Kun tuumaan. Silläaikaa Zhi elättää itsensä PR-tyttönä eri firmojen tapahtumissa, vaikka halajaa vakiintuneempaa keskiluokkaista elämää.

Lapsinäyttelijänä ja rap-artistina uransa aloittanut Wei Shujun kuvaa esikoispitkässään tämän milleniumin illuusiotonta nuorta polvea, jolle Kiinan talouskasvun lomassa ei tunnu löytyvän omaa rakoa. Sisä-Mongoliakin on Kunin eksoottisten mielikuvien vastakohta, turisteille pykätty lavaste.

Eija Niskanen

Osta liput ja katso leffa Festhome TV -palvelussa.

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Wei Shujun. Tuotanto: Alibaba Pictures. Näyttelijät: Zhou You, Zheng Yingxhen, Wang Xiaomu. Kieli: mandariini. Levitys: Les Films du Losange.