HCA @Orion: Red Post on Escher Street

Sono Sion, Japani

エッシャー通りの赤いポスト, 2020, 148 min, K12

Nouseva ohjaaja Kobayashi järjestää koekuvaukset uuden elokuvansa tiimoilta. Paikalle ilmaantuu joukko nuoria naisia tavoittelemaan roolia ihaillun ohjaajan projektissa. Kullakin naisella on oma taustansa ja jotkut heistä tuntevat toisensa jo ennestään. Kilpailu, mustasukkaisuus ja alemmuudentunteet käydään läpi leikkauksissa heidän elämäänsä. Sillä välin ohjaajalla on omat sotkunsa niin yksityiselämässään kuin kuvaus- ja tuottajatiiminsä kanssa.

Sono Sionin elokuvaa on kuvailtu tragikomediseksi rakkauskirjeeksi elokuvanteolle. Sen alkuidea syntyi Sonon vetäessä näyttelijäntyön workshoppia. Tarinassa on osittain ohjaajan omia kokemuksia ja osittain workshopin osallistujien kertomuksista nousuutta materiaalia heidän kokemuksistaan pyrkiä ammattilaisuuteen. Elokuvan viimeinen kohtaus kuvattiin puolidokumentaarisesti ja taustalla olevat ihmiset sattuivat vain kuvaan.

Sono Sion on pitkän linjan ohjaaja, jonka elokuvista on Helsinki Cine Aasiassa näytetty aiemmin The Land of Hope.

Eija Niskanen

Osta liput.

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Ohjaus, käsikirjoitus, lekkaus: Sono Sion. Tuotanto: Takahashi Masaya, Ogasawara Hiroyuki/Hikoki Films International, AMG Entertainment. Kuvaus: Suzuki Masaya. Pääosissa: Fujimaru Sen, Kurokouchi Riku, Morgan Mala, Yamaoka Tatsuhiro, Nawata Canon, Kohira Matsuri, Fujita Tomoko. Kieli: japani. Levitys: AMG.