HCA @Orion: Mama

Li Dongmei, Kiina

妈妈和七天的时间, 2020, 133 min, K7

Mama näyttää seitsemän päivän kulun Kiinan maaseutukylässä elävässä perheessä 1990-luvulla. Kuvassa tapahtuu hyvin vähän ja hitaasti. Vaikutelmana on kauniisti piirtyvä dokumentaarinen otos arkipäivän rutiineista vehreän maaseudun keskellä ja verkkaisesta ajankulusta monta sukupolvea yhdistävässä perheessä kesän kuumuudessa.

Toisaalta ajanjaksoon sisältyy useita erittäin merkittäviä tapahtumia – kolme kuolemaa ja kaksi syntymää. Nämä ovat ohjaajan omasta elämästä ja ovat kulkeneet hänen mukanaan. Halu tutkia ja tallentaa oma kokemus mahdollisimman autenttisena myös tunnelmien ja tunteiden osalta on ollut elokuvan teon motivaationa. Ohjaaja on itse ollut tällöin 12-vuotias, ja tarinan keskiössä on hänen äitinsä.

Elokuva on nähty useilla festivaaleilla mm. Venetsiassa ja palkittu Göteborgissa sekä kiinalaisten riippumattomien elokuvien festivaaleilla Pingyaossa.

Jenni Peisa

Buy tickets.

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Ohjaus: Li Dongmei. Käsikirjoitus: Li Dongmei. Tuotanto: Wang Hongwei & Chen Wei. Kuvaus: Shen Xiaomin & Zhang Yalong. Pääosissa: Ge Wendan, Cheng Shuqiong, Wang Xiaoping, Xiao Guoli & Gong Yanxin. Kieli: mandariini. DCP. Levitys: Yilisoo Films.