Malu

Edmund Yeo, Malesia/Japani

夢路, 2020, 112 min, K16

Kaksi sisarusta päätyvät erilleen, toisen jäädessä ongelmaisen äidin luo toisen lähtiessä isoäidin hoitoon. Trauma erottaa sisaret toisistaan, mutta katkaisee myös muita syviä sidoksia. Voiko pitkän ajan jälkeen löytyä enää yhteyttä tai muuta kuin menetyksen tunteita. Runollisen mystillinen kuvaus siirtyy ajasta ja paikasta toiseen tutkiskellen teemoja.

Malesialainen ohjaaja Edmund Yeo asettaa tarinan kahteen maahan, Malesiaan ja Japaniin. Kulttuurinen joustavuus tai toisaalta juurettomuus on myös yksi elokuvan kosketuspinnoista. Paikoissa ja ihmisissä on läpi elokuvan läsnä surumielistä rauhallisuutta. Japanin päässä nähdään keskeisessä roolissa myös näyttelijä Nagase Masatoshi, musiikista puolestaan on vastannut Sakamoto Ryuichin yhtyetoverinakin tunnettu Hosono Haruomi. Ohjaaja on aiemmin palkittu parhaana ohjaajana Tokion kansainvälisillä elokuvajuhlilla 2017.

Jenni Peisa

Osta liput ja katso leffa Festhome TV -palvelussa.

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Ohjaus: Edmund Yeo. Käsikirjoitus: Edmund Yeo. Tuotanto: Handa Masahiro, Ogi Hiroto, Mayjune Tan & Edmund Yeo. Kuvaus: Kong Pahurak. Pääosissa: Sherlyn Seo, MayJune Tan, Nagase Masatoshi, Mizuhara Kiko. Kieli: Mandariini, japani, englanti. Levitys: Indie Works.