Aristocrats

Sode Yukiko, Japani

あのこは貴族, 2021, 124 min, K12

Hanako on syntynyt piireihin. Hän tietää tavat ja paikat, mutta rakkaudessa ei ole niin onnea. Hän päätyy järjestetyille treffeille ja tietää löytäneensä Koichirossa sen hänelle ja hänen piireihinsä sopivan, tunnetun poliitikkoperheen jälkeläisen. Mutta pian Hanako saa tietää, että miehen menneisyydessä on toinen nainen, Miki. Miki on kotoisin vaatimattomista oloista maaseudulta. Hän pääsee hyvään tokiolaiseen yliopistoon ja edessä on lupaus sosiaalisesta noususta.

On usein sanottu, että kaikki japanilaiset ovat keskiluokkaa. Näin ei kuitenkaan ole, ja Soden draama näkee tämän eron, aina kultalusikka sussa syntyneistä ja heidän makutottumuksistaan työväenluokkaiseen nuhjuisuuteen. Siinä välissä ovat Mikin kaltaiset, jotka neuvokkuudellaan ovat raivanneet tietä eteenpäin. Koichiron kautta näemme vilauksen Japanin hallitsevan liberaalidemokraattisen puolueen perhedynastiasta.

Eija Niskanen

Osta liput ja katso leffa Festhome TV -palvelussa.

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Ohjaus: Sode Yukiko. Käsikirjoitus: Sode Yukiko, perustuen Yamauchi Marikon romaaniin. Tuotanto: Nishigaya Toshikazu, Nishikawa Asako, Miyamoto Aya. Kuvaus: Sasaki Yasuyuki. Näyttelijät: Kadowaki Mugi, Mizuhara Kiko, Kora Kengo. Kieli: japani. Levitys: Colorbird.