HCA @Orion: A Balance

Harumoto Yujiro, Japani

由宇子の天秤, 2020, 152 min, K12

Yuko tekee työkseen dokumenttireportaaseja TVn alihankintayhtiölle. Hän saa tehtäväksen selvittää totuus skandaalitapauksesta, jossa opettajaa on syytetty oppilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja opettaja on tehnyt itsemurhan. Yuko löytää tämän lesken, joka on joutunut muuttamaan jatkuvan niin fyysisen kuin nettikiusaamisen takia. Kunnianhimoinen Yuko on tinkimätön näkemyksessään esittää jokaisen osapuolen tarina totuudenmukaisesti, mutta hänen sekaantumisensa tapahtumiin saa enemmän tragediaa aikaan. Tapahtumat eskaloituvat, kun Yuko huomaa asioiden iskevän liian lähelle hänen omaa perhettään ja isäänsä, jonka tutor-koulussa Yuko avustaa.

Yujiro Harumoto kysyy elokuvassaan liikkuvan kuvan kykyä esittää totuus tasapainoisesti mediamaisemassa, jossa meteli on tärkeämpää kuin kysymykset. Missä on dokumentintekijän oma vastuu ja miten tuoda jokaisen osapuolen näkemys esille?

A Balance sai ensi-iltansa Berlinalen Panorama-sarjassa 2021.

Eija Niskanen

Osta liput.

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjotus: Harumoto Yujiro. Tuotanto: Eigakobo Harugumi / Katabuchi Sunao, Mutsushima Tetsuya, Fukasawa Satoru. Kuvaus: Noguchi Kenji. Leikkaus: Harumoto Yujiro. Pääosissa:  Takiuchi Kumi, Mitsuishi Ken, Umeda Masahiro, Kawai Yuumi, Kawase Yohta, Wada Misa, Oka Mitsuko, Matsuura Yuya, Ikeda Ryo, Kimura Tomoki.  Kieli: japani. 152 min. K-12. Levitys: Toei.