Elokuvien katsominen vuonna 2021

Tutustuthan tällä sivulla oleviin käyttöohjeisiin jo ennen festivaalin alkua, jotta elokuvahetkesi olisi mahdollisimman nautinnollinen. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tänä vuonna pääset katsomaan Helsinki Cine Aasian elokuvat Festhome TV -palvelussa. Lippujen ostaminen ja elokuvien katsominen vaatii rekisteröitymisen, johon tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen.

Voit rekisteröityä jo etukäteen ennen lipunmyynnin ja festivaalin alkua. Mikäli olet käyttänyt palvelua jo muiden elokuvafestivaalien yhteydessä, voit käyttää samoja, jo olemassaolevia tunnuksiasi. Testaa kuinka Festhome TV toimii omilla laitteillasi.

Näin rekisteröidyt palveluun

 1. Avaa sivusto https://tv.festhome.com/festivaltv/helsinki-cine-aasia.
 2. Klikkaa “Login”-henkilökuvaketta etusivun oikeassa ylänurkassa.
 3. Jos sinulla ei ole aiempia Festhome-tunnuksia, valitse vaihtoehto “Register”.
 4. Täytä ensimmäiseen kenttään sähköpostiosoite ja kahteen seuraavaan kenttään valitsemasi salasana. Salasanan on oltava yli 8 merkkiä pitkä.
 5. Täytä seuraaviin kenttiin etunimesi, sukunimesi ja syntymäaikasi muodossa vvvv/kk/pp (vuosi/kuukausi/päivä).
 6. Valitse millä kielellä haluat käyttää palvelua (Huom! Palvelua ei voi käyttää suomeksi.).
 7. Tutustu palvelun käyttöehtoihin ja hyväksy ne klikkaamalla alinta mustaa ruutua.
 8. Lähetä lopuksi rekisteröityminen painamalla “Register”.
 9. Saat rekisteröitymisestä vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseesi. Klikkaa vahvistusviestissä olevaa linkkiä.

Onneksi olkoon! Olet rekisteröitynyt palveluun, ja pääset ostamaan lippuja. Seuraavilla käyttökerroilla sinun tarvitsee vain kirjautua sisään palveluun “Login”-kuvakkeesta. Tunnuksena toimii ilmoittamasi sähköpostiosoite ja salasana.

Näin ostat lipun yksittäiseen elokuvaan

Yksittäisen elokuvalipun hinta on 7 €. Yksittäislippu ostetaan valitseemaasi elokuvaan, jonka voit katsoa yhden kerran 16.–18.4. välisenä aikana. Katseluoikeus päättyy 18.4.2021 klo 23:59. Voit kuitenkin katsoa elokuvan loppuun, jos olet ehtinyt käynnistää sen ennen katseluoikeuden päättymistä.

Kaikki elokuvat on tekstitetty englanniksi, suomenkielisiä tekstityksiä ei ole saatavilla. Kaikki elokuvat ovat katsottavissa vain Suomessa.

Olethan huolellinen verkko-ostossa, sillä ostettua lippua ei voi peruuttaa. Tarkistathan maksuvaiheessa, että olet ostamassa lippua oikeaan elokuvaan.

 1. Siirry osoitteeseen https://tv.festhome.com/festivaltv/helsinki-cine-aasia.
 2. Vierittämällä sivua alaspäin löydät festivaalin elokuvat. Huom! Festivaalin ohjelmistossa on 12 elokuvaa. Painamalla plus-painiketta saat kaikki elokuvat näkyviin.
 3. Valitse haluamasi elokuva ja paina sitä
 4. Avautuvalta sivulta näet elokuvan kuvauksen
 5. Ostaaksesi lipun elokuvaan paina Buy ticket -painiketta
 6. Pääset maksamaan näytöksen Visa, MasterCard, DinersClub ja American Express -korteilla. Kulttuuriedut eivät valitettavasti käy maksuvälineenä.

Näin ostat festivaalipassin

Festivaalipassin hinta on 45 €. Passilla voit katsoa jokaisen elokuvan kerran 16.–18.4. välisenä aikana. Katseluoikeus päättyy 18.4.2021 klo 23:59. Voit kuitenkin katsoa elokuvan loppuun, jos olet ehtinyt käynnistää sen ennen katseluoikeuden päättymistä.

Kaikki elokuvat on tekstitetty englanniksi, suomenkielisiä tekstityksiä ei ole saatavilla. Kaikki elokuvat ovat katsottavissa vain Suomessa.

Olethan huolellinen verkko-ostossa, sillä ostettua lippua ei voi peruuttaa.

 1. Siirry osoitteeseen https://tv.festhome.com/festivaltv/helsinki-cine-aasia.
 2. Etusivulla, ennen elokuvalistausta, löytyy punainen painike “Festival Pass 45 €”.
 3. Klikkaa painiketta ja sivusto ohjaa sinut kirjautumaan sisälle (login). Jos olet uusi käyttäjä, rekisteröidy ensin. Seuraavilla kerroilla sinun tarvitsee vain kirjautua sisälle (login) ja festivaalipassi on käytettävissäsi.
 4. Klikkaa ”Continue”. Pääset maksamaan näytöksen Visa, MasterCard, DinersClub ja American Express -korteilla. Kulttuuriedut eivät valitettavasti käy maksuvälineenä.

Millä laitteilla elokuvia voi katsoa?

Festhome-sivusto toimii verkkoselaimen (esim. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) kautta. Elokuvia voi katsoa mobiililaitteilla, tableteilla ja tietokoneilla, kunhan niissä on verkkoselain.

Huom! Safari-selain on tuottanut ongelmia, joten suosittelemme muita selaimia.

Festhome ei tue suoraan Chromecastia. Voit kuitenkin heijastaa elokuvan tietokoneeltasi Chrome-selaimen kautta Chromecastiin. Löydät Cast-painikkeen Chrome-selaimen osoiterivin oikealta puolelta.

Näin katsot elokuvia

Pääset katsomaan ostamiasi elokuvanäytöksiä, kun olet kirjautuneena Festhome TV -palveluun. Ostamasi elokuvaliput löydät, kun klikkaat auki valikon sivun oikeassa yläkulmassa olevasta profiilikuvasta. Valitse valikosta kohta ”Purchases” (5. kohta ylhäältä).

Vaihtoehtoisesti pääset katselemaan ostamasi näytökset myös menemällä suoraan kyseisen elokuvan omalle esittelysivulle, kun olet kirjautuneena sivustolle.

Yksittäisen lipun tai festivaalipassin ostamisen jälkeen elokuva on katsottavissa yhden kerran festivaalin aikana. Huomaathan, että jos pysäytät elokuvan kun 90% siitä on kulunut, tulkitaan elokuva katsotuksi, etkä voi palata enää samalla lipulla sitä katsomaan.

Festivaali ja kaikkien elokuvien katseluoikeudet päättyvät sunnuntaina 18.4. klo 23.59 lipputyypistä riippumatta. Jos käynnistät elokuvan ennen festivaalin päättymistä, voit katsoa sen loppuun. Et voi kuitenkaan käynnistää elokuvaa enää festivaalin päättymisen jälkeen, joten ethän keskeytä katselua enää festivaalin päättymiskellonajan jälkeen.

Ongelmia Festhome TV:n käytössä?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Teknisiin seikkoihin liittyviä kysymyksiä voi esittää Festhome TV-sivuston kautta. Voit lähettää viestin ylälaidan “Technical Support”-pelastusrengasta klikkaamalla.

Muut festivaaliin liittyvät kysymykset: info@helsinkicineaasia.fi.