Näkökulma-keskusteluissa syvennetään elokuvien esiin nostamia kysymyksiä

 

Elokuvat kertovat aina jotain ympäröivästä maailmasta ja ne ovat myös osa elokuvan tekemisen jatkumoa. Festivaaliviikonloppuna pidettävissä Näkökulma-keskusteluissa, joissa kuullaan eri alojen johtavia asiantuntijoita, syvennetään ja avataan uusia näkökulmia Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon. Näkökulma-keskustelut ovat kaikille avoimia.

Turismi Thaimaassa paikallisten silmin: Thaimaa on yksi suomalaisturistien suosikkikohteista. Miten ilmiö näyttäytyy thaimaalaisille? Aiheesta ovat keskustelemassa Vanitsri Tirkkonen (The Finnish Thai Association ry) ja Timo Kuronen (Siemenpuu-säätiö). Englanniksi.

La 14.3. 15:40 Korjaamon aula. Elokuvan Krabi, 2562 jälkeen.

Seksuaalivähem­mistöjen tilanne Taiwanilla ja Kiinassa: Taiwan hyväksyi ensimmäisenä Aasian maana samaa sukupuolta olevien avioliiton vuonna 2019. Mikä tätä edelsi ja millainen kaikkiaan on seksuaalivähemmistöjen tilanne Taiwanilla? Millaisia näkemyksiä aiheeseen liittyy laajemmin kiinalaisessa kulttuuripiirissä ja mikä on tilanne Manner-Kiinassa? Aiheesta keskustellaan uskontoa ja homoseksuaalisuutta Taiwanilla tutkineen Sami Huttusen kanssa sekä kiinalais-suomalaisen Wenbing Wangin kanssa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomi-Kiina-seuran kanssa. Suomeksi.

La 14.3. 18:35 Korjaamon aula. Elokuvan The Teacher jälkeen.


Esitys: Perinteinen kiinalainen teatteri
: Perinteinen kiinalainen teatteri on tunnettua voimakkaan tyylitellyistä asuista, meikeistä ja näyttävistä liikkeistä. Peking-oopperan taituri Elias Edström esittää kohtauksen klassisesta teoksesta Kolmen tien risteyksessä. Esityksen jälkeen kuullaan lisää perinteisestä kiinalaisesta teatterista ja sen eri muodoista. Elias Edström on valmistunut maisteriksi Kiinan perinteisen teatterin akatemiasta. Suomeksi.

La 14.3. 21:20 Korjaamo Kulmasali. Elokuvan Synapses jälkeen.


Maisema kiinalaisessa taiteessa
: Klassisessa kiinalaisessa taiteessa maisema on yksi tärkeimmistä aiheista ja muodoista. Maalaus Dwelling in the Fuchun Mountains on yksi parhaiten tunnetuista mestariteoksista. Mikä on maiseman merkitys, millainen on klassisen maalauksen filosofia ja millaisia tulkintoja siitä on esitetty Kiinan nykytaiteessa? Keskustelemaan aiheesta saapuu nykytaiteilija ja kalligrafi Pan Jianfeng. Englanniksi.

Su 15.3. 16:05 Korjaamon aula. Elokuvan Dwelling in the Fuchun Mountains jälkeen.


Japanilainen teetaide
: Perinteinen japanilainen kulttuurimuoto chado eli teen tie tunnetaan länsimaissa myös nimellä teeseremonia. Vihreän teen valmistamiseen ja nauttimiseen keskittyvä pikkutarkat säännöt sisältävä taidemuoto on samalla myös henkinen harjoitus, joka parhaimmillaan vaikuttaa positiivisesti harjoittajan koko elämään. Harmonia, kunnioitus, puhtaus ja tyyneys ovat teen tien keskeisintä sisältöä. Miten ne ilmenevät teeseremoniassa? Aiheesta saapuu keskustelemaan Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistyksen perustaja ja kunniapuheenjohtaja Jouni Elomaa. Suomeksi.

Su 15.3. 18:15 Korjaamon aula. Elokuvan Every Day a Good Day jälkeen.

TeeMaa Teehuone & Teekauppa on myymässä herkullista teetä Korjaamon aulassa su 15.3. klo 16–19. Tervetuloa!